Van herpes tot dino.

Kindjes zijn écht hartstikke tof. Leuk luisteren naar woordjes als “titozau-us” (dinosaurus-Ernest) of “poesiemieneke NIET” (als Fonsje aan zijn tenen prutst) of de woorden “treinstabiliteit” en “evidentie” van taalvaardige Gust. Het is genieten om te kijken naar Ernest die elke speelgoedauto op zijn wieletjes zet die Gust daar ergens gegooid heeft en hoe zenuwachtig hij wordt wanneer iets niet dicht is (als in de chocopot, het botervlootje, de melkfles, de vuilbak, de deur, het schuifraam, de speelgoeddoos, het deksel van de wc-pot…). Hilarisch om zien hoe de broertjes samen op 1 speelgoedbolide klimmen, de één naar voor en de ander naar achter en zo dus elk een andere richting (pogen) uitgaan. Ik kan uren met mijn oor aan de babyfoon plakken om kleine ademhalingskes te horen of hard gemoffeld lachen wanneer ze een windje laten in hun slaap.

Helaas zijn andere dagen mindere koek. Zeker wanneer virusmeneertje herpes simplex ongewenst op bezoek is in het kleinste mensenmondje van ons huis.

Zieliger kan bijna niet. Blaasjes en pijn op de tong, eronder, zelfs op zijn verhemelte. Pijn, pijn, pijn. Grote honger maar niets kunnen eten, nog grotere frustratie voor een minimannetje! Vier dagen (zo lang gaf de dokter het) thuisblijven met een Hangertje is echt geen optie dus ik schuimde internet af op zoek naar een uitstapidee. Toen passeerde deze passage en ik zag de dag weer rooskleuriger in.

Zo gingen wij met ons viertjes (en herpesje) naar het natuurhistorisch museum in Brussel.
En een hit was het! Grote dino’s, kleine muisjes, zachte spinnen en een lichte teleurstelling omdat enkele zalen niet beschikbaar waren. Maar het is wel eens de moeite, en Ernestje vergat met mondjesmaat zijn ‘piekiepiekie’ tongske.

Wegens een ‘oppe’ geesembatterij maar 1 enkele foto. Al een sjans dat het een goeike is!

2014-07-06 14.20.50

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s