Citytrip Rijsel

Wij gaan deze zomer niet op vakantie. Wij doen aan verbouwen, dat telt ook. Lastig vind ik het wel, want wij worden erg vrolijk van reizen. Maar het portemonneetje kan niet alles aan. Dus kozen we voor de staycation, met slapen in de tent in de tuin, uitstapjes naar harrymalterpark of gewoon de markt in eigen stad. Dan heb je al eens tijd voor de gewone dingen. Zoals 15 minuten doen over een afstand van 5 meter richting wagen door Ernestjes fascinatie voor klokken. Hier heeft de jongste trouwens de moedigste wandelbeentjes! Gust heeft héél sterke benen, en die zijn naar zijn eigen zeggen dan ook sneller moe. Tjah.

Om er toch even tussenuit te zijn besloten we een lastminute te plannen naar Rijsel. Grutloos! De kindjes bleven thuis en deden wat verder van staycationneke met de mammie en pappie (duizendmaal dank daarvoor!).

Bereikbaarheid

Eigenlijk is Rijsel helemaal niet ver en toch heb je het gevoel in het buitenland te zijn (aja, het is dan ook Frankrijk!). Onze wagen kreeg een plekje grind voorgeschoteld aan de rand van de stad. Daar vind je een bewaakte parking voor weinig geld (4 euro). Wij betaalden zelfs niet. Blijkbaar gratis op zondag, zelfs al sta je er al van de dag tevoren. Vanaf de Champ de mars sta je zo in het centrum, via een mooie laan met hoge bomen. Al kan je ook de gratis schuttlebus nemen. Rijsel is ook vlot bereikbaar via de sporen en dan verder met de bus of de metro. Een heel toegankelijke stad en toch een autoluw centrum. Aangenaam!

IMG_2443

Parking “Champ de mars”

Lekker

Er passeerde heel wat lekkers onze neus, vaak gaven we enkel onze ogen de kost… Maar uiteraard verdween er ook tijdig iets in de mond! Lees “Meert” en “Paul”!

IMG_2427

Origineel taartje bij bakkerij ‘Meert’.

IMG_2395

Suikerbrood bij bakkerij ‘Paul’.

IMG_2457

Heerlijke vanillewafeltjes van Meert voor de thuisblijvers.

IMG_2440

hamburgers in ‘Hippopotamus’

Wattedoen

Eigenlijk deden we helemaal NIETS in Rijsel. Het ene winkeltje in, het andere uit, liggen in het park… Mensen kijken is top en verhalen bedenken bij elk koppeltje benen grappig. Zalig om eens enkel te moeten rekening houden met onszelf!

IMG_2421

Boeken kijken op het binnenplein van ‘La vieille Bourse’

IMG_2403

GAP!

In Gap kochten we dit leuk nachtkostuum voor Gust.

cn8072709

IMG_2393

Leuk kinderspullenwinkeltje in Rue de Paris.

IMG_2441

David bleef hier wel even hangen.

In Euralille heb je een erg leuke Legostore. Je kan er alle mogelijke gekleurde blokken kopen en zelf je mannetjes bijeen legeren. Wij leefden ons ridderlijk uit! Op de laatste foto hier zie je onze ‘peetjes’. Klaar voor de kleine handjes thuis.

IMG_2404

Legostore in Euralille.

IMG_2407

IMG_2409

IMG_2416

Slapen

Slapen deden we in “Het Crown Plaza”. Lastminute, leuke kamer, nietzoduur!

IMG_2447

IMG_2446

De decoratie is wat verouderd.

IMG_2444

Gratis staaltjes voor zoete dromen. Kruidenmengsel maar NIET voor ons. Stinken!

Rijsel is een charmante stad. Als je zin hebt in musea kan je er gerust een weekend vullen. Anders is het na een dag welletjes. In onderstaand filmpje dat ik op youtube vond, kan je nog wat sfeer opsnuiven…

3 gedachtes over “Citytrip Rijsel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s