Kinetisch zand

Ik zag de korrels op Pinterest verschijnen en het trok mijn interesse. Veel dingen die je op dat online prikbord ziet verschijnen, lijken fantastisch. Maar het verwezelijken van al die hippe DIY is dat niet altijd. Aan dit concept kwam niet veel do-it-yourself te pas. Wel van buy-it en play!

Zo trok ik naar de speelgoedwinkel en kocht een doos magisch kinetisch zand. We probeerden het uit en ontdekten al fijne mogelijkheden. Gust spreekt nu aanhoudend over het ‘pesjiaal’ (speciaal) zand en pookt er graag met zijn vingertjes in.

Door de (s)peciale textuur ervan, kan het veel meer dan gewoon zand. Het doet dienst als plasticine of boetseerklei. Maar het droogt niet uit, en het werkt gemakkelijk voor kleine handjes. Gust bouwt er vulkanen mee, die dan stilletjes afbrokkelen vanboven. Net zoals echte lava. Ernest maakt rollekes en doet niet anders dan die in stukjes snijden. Ook hemels hoe gemakkelijk je er vormpjes mee kan maken die in de gewone zandbak zoveel moeite vragen!

IMG_2712

IMG_2715

IMG_2720

 

Omdat het zand zo stevig aan elkaar kleeft, valt de echte kliederboel wel mee. Maar helemaal stofzuigvrij ben je er toch niet mee. Al is het wel sneller opgeruimd dan de losse korrelversie.

Ik kocht mijn exemplaar   in de o m a in Oudenaarde en betaalde een dikke 30 euro voor een doos van 5kg. Best duur! In de doos zitten 2 zakken van 2,5 kg en wij gebruikten slechts eentje. Je komt dus ruim toe met 2,5 kg voor 2 jongens. Maar aangezien je voor 1 kg al 16 euro betaald, ben je in verhouding zo beter af met meer.

 

3 gedachtes over “Kinetisch zand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s