Vliegen met jonge kinderen.

Vorige zomer kozen we voor de staycation. Was dat dit jaar even anders! We gingen op reis en hadden het geluk ons daarvoor in het luchtruim te begeven.

Onze jongens keken er erg naar uit. Al maanden op voorhand staarden ze verlangend de hoogte in wanneer een vliegtuig overvloog. Ging die nu naar Spanje, Afrika, Shanghai? Hoe kleiner het vliegtuigje door de hoogte, hoe vlotter de fantasie zijn gangetje ging. Op de aftelkalender kwam het vakje met stickervliegtuig dichter en dichterbij. Op de ochtend van vertrek waren er kriebels in de jongensbuikjes!

Wij vlogen met Iberia naar Spanje, met een overstap om de kosten te drukken. Alles verliep vlekkeloos. We hadden voldoende overstaptijd al mocht er toch niet getreuzeld worden. Van gate E naar J deed je al “snel” 45 minuten in de Madrileense luchthaven, zelfs met tussenkomst van de metro.

Tips voor vliegreizen met kindjes:

 • Voorzie kleine speeltjes voor op het vliegtuig. Wij kozen voor een schuifpuzzeltje, voorleesboek van Jip en Janneke, stickerboekje, schrijftabletje, kleurpotloodjes en een kaartspel (Bata-waf, heel leuk!). Een toverdoosje voor het wegtoveren van de kakkerlak was bij Gust favoriet. Ernest verdeed vooral veel tijd met wiebelen en uitleg geven aan spiderman. Die vliegt immers ook.
 • Voorzie pampers om de passagiers naast jou niet voortdurend te moeten storen voor een wc-bezoek. Mijn knulletjes moeten net wanneer het niet past om de 10 minuten een plasje doen… Vliegtuigen hebben ook maar kleine gangetjes en veel volk en karretjes met tussendoortjes die de weg versperren…
 • Pak een minion mee. Handig als zitverhoger voor je oogappel om uit het raampje te turen.
 • Laat je oogleden even neer. Kindjes leggen gemakkelijk contact met de passagiers achter je. Heb jij wat rust.
 • Hou je ogen nog maar wat langer gesloten. Je kind krijgt dan vast wat extra potloodjes van de vrienden op de stoel schuin achter je. Vooral handig wanneer de eerste exemplaren net onder de stoel 2 rijen verder rolden. Zeker als dat net het blauwe en rode potlood was! (spiderman, remember?)
 • Slapen doen ze niet. Sleur dus geen doekjes, kussentjes of dekentjes mee. Wat dacht je dan? Een verse T-shirt (of twee) komt dan weer wel van pas.
 • Toon ze niet hoe ze het tafeltje voor zich kunnen open- en dichtklappen. Behalve als de passagier voor je graag wat extra turbulentie heeft op zijn stoel. Laat om dezelfde reden de armsteun naast je te allen tijden neer. Of op. Het knopje werkt toch niet.
 • Neem snoepjes of kauwgom mee tegen het klakken van de oortjes bij stijgen en dalen. Trouwens ook veel goedkoper dan de broodjes op de vlieger. Vult net zo goed en misselijkheid door al dat gesnoep is goed tegen de eetlust. Wat op zijn beurt weer goedkoper is. Trek je niets aan van al die suikers en bakken extra energie. Ze slapen dan vast vanavond beter.
 • Maak je kind wijs dat het verboden-te-roken-symbool wil zeggen dat de gordel om moet. Uitgelezen kans! Zitten blijven.
 • Neem niets mee voor jezelf (behalve je eigen mama, die is the best!). Daar heb je toch geen tijd voor.

Vliegen met de jongens, feestje!

Echt!!!

IMG_4913_2

 

 

 

 

 

IMG_4796  IMG_4916_2

 

 

 

IMG_4924

4 gedachtes over “Vliegen met jonge kinderen.

 1. Sarie Van Den Bossche zegt:

  He, herkenbaar!
  Zat ik niet met de rakkertjes ernest en Gust in hetzelfde vliegtuig?
  Of heb ik dat gedroomd?
  Het beschreen scenario en de evrvaringen komen me heel herkenbaar over?
  Of zit ik nu teveel met mijn hoofd in de wolken?

  Tot geschreven dochterlief!
  Doe zo voort

  en inderdaad Hans, dat moet ze doorsturen … naar de vliegtuigen … op de grond, in de lucht en over het water 😉

  Like

 2. Sarie Van Den Bossche zegt:

  …. ik zit dus duidelijk nog altijd met mijn hoofd in de wolken ….

  …. het moes
  t dus zijn: “Ernest” en “beschreven” scenario en ook nog “tof” …..

  Ik ben blijkbaar te vlug willen landen ….. ! Nooit goed …

  Marie, je moet me eens uitleggen hoe een goede landing in de blog juist werkt … Ja?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s